Zuccarellostiftelsen ble redningen

 
ice-1863886_1920.jpg

Dette er en anonymisert, men sann historie om en alenemor på et tettsted på Østlandet med en datter på 12 som elsker å spille ishockey. Men så sa lommeboken stopp.

Moren visste ikke hvordan hun skulle fortelle datteren at hun ikke hadde råd til å betale for medlemskapet i ishockeyklubben lenger. Hun kontaktet bydelen hvor de bodde, men siden den lille familien på to ikke levde under den såkalte fattigdomsgrensen hadde de ikke rett på tilskudd.

Søkte på nettet

Det som inntil da hadde gitt datteren så stor glede og mestringsfølelse var blitt en økonomisk byrde. Istedenfor å gå til lagledelsen med sine problemer, søkte moren litt på måfå på nettet i håp om å finne noe. Og der – ved en tilfeldighet – kom hun over Zuccarellostiftelsen.

 

Som å få stipend

Dette er jo midt i blinken, tenkte hun. Alt stemmer. Hjertevarme, god sportsånd. Hun søkte stiftelsen om økonomisk hjelp, fikk ja og kunne puste lettet ut. – Det opplevdes som om jenta mi fikk et idrettsstipend, utbrøt hun da hjelpen var et faktum. – Det at det er behov for en stiftelse som Zuccarellostiftelsen viser at man ikke er alene om slike utfordringer.

 

Alle skal med

Mottoet til stiftelsen er ganske enkelt at ingen barn skal bli stående igjen på sidelinjen. Har du lyst til å bidra til at det ikke skjer, har du mulighet gjennom Zuccarellostiftelsen som ble stiftet i 2016. På de tre årene som har gått siden oppstarten, har et stort antall barn og unge fått hjelp til å delta i organiserte aktiviteter som gir dem både mestringsfølelse og idrettsglede.

 

 
Kristine Lind