Om stiftelsen.

Zuccarellostiftelsen ble etablert i 2016, og er et personlig initiativ fra en av Norges største hockeyprofiler – NHL-spilleren Mats Zuccarello.

Siden han som femåring tok sine første ustøe skøytetak har Mats tilbragt utallige timer på isen, og han har fått være del av et idrettsfellesskap som har gitt ham enormt mye glede.

Gjennom Zuccarellostiftelsen vil Mats bruke sitt navn, og sitt engasjement, til å hjelpe barn og unge med å få innpass i idrett og fysisk aktivitet, slik at de kan ta del i den samme idrettsgleden som har betydd så mye for ham – både personlig og karrieremessig.

Vi jobber for å gi alle barn og unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet – uavhengig av bakgrunn, etnisitet, bosted og økonomi.

 
Screen Shot 2018-09-06 at 18.20.31.png
 

Visjon og mål:

Vår visjon er like enkel som den er komplisert: Vi ønsker oss et samfunn der alle barn og unge som ønsker å drive med idrett og fysisk aktivitet har muligheten til å delta.

Se Mats snakke med Rebecca Moe om Zuccarellostiftelsen.

Dessverre er realiteten i Norge i dag at mange barn ikke har de mulighetene mange av oss tar for gitt, og som derfor blir stående på utsiden. Dette kan skyldes alt fra økonomiske barrierer til manglende eller lite variert tilbud i nærmiljøet.

Vårt mål er å bryte ned barrierene som står mellom barna og idrettsgleden, og som sørger for at altfor mange blir stående igjen på sidelinjen.

Alle barn i Norge bør ha de samme mulighetene til å utfolde seg gjennom idrett og fysisk aktivitet, og gjennom våre dedikerte fond jobber vi for å eliminere det som for mange er de to største utfordringene:

3_IMG_0306_edit.jpg

Økonomiske kostnader

Med utstyr som skal kjøpes, deltakeravgifter og transport til og fra kamper, konkurranser, trening og andre arrangementer kan idrett for mange bli veldig dyrt – resultatet er at barna blir stående utenfor.

Gjennom fondet KEEP ME PLAYING jobber Zuccarellostiftelsen for å bidra til at disse kostnadene ikke skal stå i veien for at barn og unge får drive med idretten de elsker.

Tilgang og kunnskap

Dersom du er heldig, bor du i et område der barna dine kan velge og vrake i spennende aktiviteter og tilbud. Dessverre er dette en realitet som for mange virker fjern – det er mange av oss som bor i områder der det ikke finnes noe tilbud for den idretten barna ønsker å drive med.

Gjennom fondet ACCESS NEW SPORTS gir Zuccarellostiftelsen støtte til klubber, foreninger og andre initiativtakere som ønsker å opprette nye tilbud og muligheter for idrettsglade barn og unge.

 
 

Våre partnere og støttespillere:

Jobben vi gjør hadde ikke vært mulig uten våre fantastiske partnere og støttespillere.

Helt siden starten har bedrifter og privatpersoner bidratt – enten økonomisk, med utstyr eller som frivillige – til at mange flere barn og unge i Norge har fått muligheten til å ta del i gleden, fellesskapet og utviklingen som følger med idrett og fysisk aktivitet.

Deres bidrag gir oss muligheten til å nå målene vi setter oss – og vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra våre støttespillere, som også har fått mye nytte og glede ut av partnerskapet.

Sammen har vi begynt å viske ut betydelige forskjeller og urettferdighet, og sammen skal vi taktfast marsjere nærmere og nærmere et idrettstilbud som er åpent og tilgjengelig for alle barn og unge!

Vi svarer gjerne på deres spørsmål, og kan forklare nærmere om hvordan du kan hjelpe oss og hva din støtte kan bidra til.
Send en epost til: post@zuccarellostiftelsen.no

 
 

Styret:

Dette er menneskene som sørger for at ditt bidrag kommer barna til gode.

Michael Emery
Styreleder
Mike startet en internasjonal frivillig organisasjon med fokus på idrett som et utviklingsverktøy; World at Play som er aktiv i syv land. Mike har erfaring som Fundraising Director for Right To Play, og i dag er han CEO for et norsk tech start-up.

Morten Hofgaard Jørstad
Partner og daglig leder for kommunikasjonsbyrået Core Agency. Tidligere leder for Geelmuyden Kiese. Jobberfaring fra Unicef i Norge og Eritrea. Styreleder i Zuccarellostiftelsen siden oppstarten i 2016 til 31.desember 2018.

Erik Mortvedt Erik har bakgrunn som musiker i bandet Erik & Kriss i mer enn 15 år - og har gjennom musikkarrieren vært involvert i flere veldedighetsorganisasjoner.  Har vært bidragsyter i GoldenChild, og har et brennende hjerte for all sport og idrett.

Henriette Hillestad Thune
Juridisk sjef i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Medlem av Legal Commission i European Olympic Committee. Har tidligere jobbet i Idrettsavdelingen i Kulturdepartementet.

Kevin Christopher Skabo
Manager for Mats Zuccarello. Har jobbet med flere av Norges største idrettsutøvere, og har en unik kompetanse innen sports marketing fra USA. Etablerte i 2014 Zuccarello All Star Game som har blitt Norges største sportslige veldedighetsarrangement.

Nils Petter Gill
Eier og styreleder i Subaru Norge. Har god erfaring med veldedige stiftelser, og er mye involvert med barnevernsbarn gjennom stiftelsen Ung Oslo.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen Langrennsløper på internasjonalt toppnivå siden 2007 med 11 medaljer i VM/OL og Egebergs Ærespris i 2015. Medisinstudent ved UiO på 5. året. Leder av Utøverkomitéen i NIF og som følge av dette medlem i Idrettsstyret. Medlem i meldepliktkomitéen i ADNO. Tidligere styremedlem i Heming IL og medlem i NIFs Idrettsmedisinske etikkutvalg.